وقتی گیربکس صدای غیرعادی می دهد چکار کنیم؟
گیربکس خودرو در حالت عادی، سر و صدای معمولی حین رانندگی تولید میکند. قلق کار کردن یک خودرو با چند بار سوار شدن بر آن برای راننده مشخص میشود. اما گاهی اوقات صدای غیرعادی گیربکس هنگام روشن بودن ماشین بهگوش میرسد. صدایی که ممکن است در حد وز وز کردن باشد یا چیزی شبیه به کوبیدن دو قطعه فلزی بهیکدیگر به گوش شما برسد.
در هر صورت، نباید نسبت به صدای گیربکس بیتفاوت باشید. در ادامه ضمن بررسی دلایل صدای غیرعادی گیربکس، اقدامات ضروری هنگام مواجهه با این شرایط را ذکر میکنیم.
دلایل صدای غیرعادی گیربکس چیست؟
اولین نکتهای که باید در نظر داشته باشید آن است که صدای غیرعادی گیربکس، مدلهای مختلف دارد. در سادهترین حالت، ممکن است وقتی خودرو در حالت خلاص قرار دارد، صدای نویز بهگوش شما برسد. این صدا نشان میدهد که سایش یاتاقان و شفت در گیربکس اتفاق میافتد.
اگر حین رانندگی، صدای زوزهای را شنیدید که بهطور تصاعدی افزایش پیدا میکند، این اتفاق نشانه جدی از آسیب دیدن چرخدندههای گیربکس است. صدای تق و تق گیربکس حین حرکت ماشین هم نشانه سایش و خرابی یاتاقان است. دیگر صدای غیرعادی گیربکس، وز وز حین رانندگی با سرعت بالا است. این صدای گیربکس نشانه خم شدن چنگال یا آسیب دیدن میله دنده است.
اصلیترین دلیل صدای غیرعادی گیربکس، کاهش سطح روغن آن است. این اتفاق باعث میشود که سایش بین قطعات داخلی گیربکس افزایش پیدا کند. در نتیجه ضمن آسیب دیدن قطعات گیربکس، صدای غیرعادی ناشی از برخورد آنها به یکدیگر ایجاد میشود.
اقدامات ضروری هنگام شنیدن صدای غیرعادی گیربکس
اگر حین رانندگی صدای غیرعادی توجه شما را جلب کرد، ابتدا باید مطمئن شوید که صدا مربوط به گیربکس است. همانطور که میدانید، مشکل پیدا کردن سایر قطعات پیشرانه خودرو هم میتواند منجر به ایجاد سر و صدای غیرعادی شود.
یکی از راههای تشخیص صدای غیرعادی گیربکس، توجه بهنوع صدا است. راه حل دیگر، توجه به شدت و نوع صدا هنگام تعویض دنده است. اگر با تعویض دنده، صدای گیربکس افزایش یا کاهش پیدا کرد، باید نسبت به بروز مشکل در قطعات داخلی آن حساس شوید.
اگر بههر دلیل تشخیص دادید که صدای غیرعادی مربوط بهگیربکس است، پیشنهاد میکنیم که با کمترین تعویض دنده خود را به نزدیکترین تعمیرگاه برسانید. این کار کمک میکند تا فشار خیلی کمتری به سیستم گیربکس وارد شود. گاهی اوقات، مشکل ایجاد شده خیلی جدی نیست و با اقدامی ساده برطرف میشود؛ اما در مواقعی هم نیاز به تعمیر اساسی یا تعویض قطعات گیربکس وجود دارد.