چیپ تیونینگ چیست؟
از نظر لغوی چیپ به معنای تراشه؛ و تیونینگ به معنای ارتقاء دادن است. در واقع چیپ تیونینگ به مفهوم ارتقاء عملکرد خودرو از طریق ایسیو است
مجموعه ایسیو بصورت برنامهریزی شده بر اساس نقشهها و الگوریتمهای تعریف شده و با دریافت اطلاعات از حسگرهای مختلف، پارامترهای مهمی مانند میزان و زمان و نحوه تزریق سوخت، زمان جرقهزنی شمعها، میزان و نحوه اعمال فشار افزوده مکش و اگزوز در موتورهای مجهز به توربو و سوپر شارژ و مواردی مانند حداکثر دور موتور و سرعت مجاز خودرو را کنترل میکند. در داخل برد ایسیو، تراشهای وجود دارد که با برنامهریزی دوباره آن میتوان، عملکرد موتور خودرو را بهبود بخشید. به این فرایند چیپ تیونینگ اطلاق میگردد. در ادامه توضیحات بیشتری در این خصوص ارایه میشود:

چیپ تیونینگ
چیپ اساسا به یک تراشه الکترونیکی گفته میشود که داخل برد ایسیو قرار دارد و با پروگرمرهای مخصوص برنامهریزی میگردد. چیپ تیونینگ به مفهوم برنامهریزی مجدد این تراشه با نرمافزازها و پروگرمرهای مخصوص میباشد که باعث میشود توان و گشتاور خودرو افزایش یابد و برخی المانهای دیگر مانند سازگاری با بنزین و بهبود برخی مسائل دیگر اتفاق بیفتد.
بنیانگذاران چیپ تیونینگ
از حدود ۲۵ سال پیش شرکت هایی مانند سوپر چیپس در انگلستان به صورت تخصصی دست به آزمایش و ایجاد تغییرات روی ECU و ساخت سخت افزار و نرم افزارهای مخصوص برای موتورهای مختلف زد. نتیجه کار تغییر و بهینه سازی نقشهها و الگوریتمهای سوخت رسانی و احتراق و در نتیجه سادهترین راه افزایش قدرت اتومبیل در زمانی اندک، بدون نیاز به تغییرات سخت افزاری و با حفظ گارانتی سازنده خودرو با در نظر گرفتن میزان آلودگی مجاز و عدم افزایش مصرف سوخت به علت کارایی و راندمان بالاتر موتور میباشد.
افزایش راندمان و قدرت با چیپ تیونینگ
چیپ تیونینگ به صورت کلی در حدود ۱۵ الی ۲۰ درصد به توان خودرو اضافه میکند. بدیهی است بر روی خودروهای تقویت شده با لوازم افترمارکتی درصد توانی که با چیپ تیونینگ میتوان به خودرو اضافه کرد بیشتر است.
نکته دیگر در ارتباط با همخوانی و جوابگویی بهتر در صورت استفاده از قطعات دیگر افزایش دهنده کارایی، مانند سیستمهای مکش هوا و سیستمهای اگزوز و میل سوپاپهای با درجات و مشخصات مختلف میباشد که با استفاده از چیپ تیونینگ میتوان مجموعه تغییرات را بر اساس قطعات، تنطیم نمود و بهترین راندمان را کسب نمود.
سوالی که به ذهن میرسد این است که چرا خودروسازها در زمان تولید خودرو این تغییر را نمیدهند در صورتی که قدرت بیشتر یک برتری از نظر فروش میباشد.
چند دلیل برای این امر وجود دارد اول اینکه خودروسازها اگر چه فاکتور قدرت را مدنظر قرار میدهند، اما موارد دیگری مانند میزان آلایندگی، مصرف سوخت و استهلاک قطعات و نیز منطقه و بازاری که محصول در آن به فروش میرسد را نیز مورد نظر قرار میدهند، دوم آنکه خودروساز معمولا خریدار متوسط را در نظر میگیرد که هزینههای نگهداری برایش میتواند مهم باشد. در نهایت جیپ تیونینگ در واقع حذف یکسری محدودیتهای الکترونیکی ایجاد شده توسط خودروساز برای پیشرانه خودرو را به همراه دارد.
جهت مشاوره و کسب اطلاعات تکمیلی با کارشناسان ما در اتوتیونیگ طاهری بعنوان مرکز تخصصی چیپ تیونینگ و ریمپ ایسیو در شمالغرب کشور در تماس باشید.